Pere Aurell i Ragna Debats revaliden la victòria a la desena edició de la Cursa del Pastisset de Benifallet

27/01/2019 Actualitat

Pere Aurell i Ragna Debats revaliden la victòria a la desena edició de la Cursa del Pastisset de Benifallet

Pere Aurell i Ragna Debats, de la Cameta Coixa s'han imposat per segon any consecutiu a la Cursa del Pastisset que s'ha realitzat aquest matí a Benifallet i que enguany ha arribat a la desena edició. Aurell ha completat els 30 km de la cursa Lo Pastisset Inverse Trail amb un temps de 2 hores, 56 minuts i 59. segons En segon lloc, s'ha classificat Jonatan Cuesta, també de la Cameta Coixa, amb 3:01:34 i el tercer en arribar ha estat Joan Pol Vilà, de l'Escola d'Atletisme de Mont-roig del Camp, amb 3:04:47. En categoria femenina, Ragna Debats ha fet un temps de 3:35:36, en segon lloc ha entrat Ingrid Ruiz, de l'Associació Esportiva Matxacuca, amb 3:46:00 i, en tercera posició, Paula Espinach, de la Cameta Coixa, amb 04:09:29.

Pel que fa a la categoria sènior, el vencedor ha estat Jonatan Mora, amb un temps de 03:09:18 i la guanyadora, Sandra Vidiella, que ha completat el recorregut amb 4:25:54 i que també ha estat la campiona local.

Al Circuit Express, de 20,1 km, Arnau Aranda ha estat el vencedor amb un temps d'1:49:49; en segon lloc, Sergio Coll, amb 1:49:52, i en tercera posició, Carles Salsench, amb una 1:51:49. En categoria femenina, ha guanyat Fanny Barreda, amb 2:28:46, en segona posició, Marta Gistas, amb 2:31:59 i, en tercer lloc, Yolanda Freixa, amb 2:40:11

En categoria cadet, de 12,4 km, Alexander Esteban ha arribat en primer lloc amb un temps d'1:08:58; en segon lloc, David Rubio, amb 1:13:05, i Aleix Bajador ha estat tercer, amb 1:13:34. Pel que fa al cadet femení, Clara Pagà i Andrea Forés han ocupat el primer lloc en aconseguir el mateix temps 2:01:27 i Nerea Sanahuja ha estat la segona amb 2:03:05.

Quant a la categoria júnior, amb un recorregut de 20,1 km, Pau Lleixà, ha estat el primer amb 1:56:59. L'han seguit Josep Maria Julve, amb 1:59:56 i, i Ramon Beltran, amb 2:11:29.

En total, la prova, que ha encetat el calendari ebrenc de curses per muntanya de les Terres de l'Ebre, ha comptat amb 500 participants entre totes les competicions. La jornada ha estat carregada de moltes sorpreses i ha tingut novament la solidaritat com a nota destacada.

La Cursa del Pastisset de Benifallet s'ha consolidat com una de les proves imprescindibles del Circuit de Curses per Muntanya de les Terres de l'Ebre. I ho ha fet des del 2010 reunint any rere any ingredients que l'han fet única i irrepetible. Promoció de l'activitat física, respecte al medi ambient, treball inesgotable per revalorar el terme de Benifallfet i la Serra de Cardó, avui hi ha hagut una parada reivindicativa amb el lema "Salvem Cardó", i una clara aposta per la solidaritat.

Quant a les accions solidàries, s'ha recollit roba i calçat esportiu per a la Creu Roja i s'han venut productes fets a mà. S'han realitzat diferents activitats i tallers destinats a llluita contra el càncer en col·laboració amb la Lliga contra el Càncer de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

La cursa ha acabat amb el tradicional dinar popular d’olla barrejada a càrrec un any més de l'Associació de Dones Meravelles de Benifallet i amb música en directe amb el grup The Bohemian. A més, durant tot el dia hi ha hagut jocs i inflables per als més petits.

La Cursa del Pastisset de Benifallet l'organitza l’Associació Fent Sendera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifallet i d'un bon nombre de patrocinadors, i hi han participat més de 200 voluntaris que han fet possible la seva realització.

 

Per a més informació, consulteu el web www.lopastisset.com. També ens podeu seguir al Facebook La Cursa del Pastisset, al Twitter @lopastisset i a Instragram Lopastisset. La nostra etiqueta és #lopastissetaddict