ÚS OBLIGATORI DE LES MASCARETES (20 de maig)

 

 

 

 • Pla de mesures urgents i ajuts directes per a la reactivació socioeconòmica Catalunya en l'àmbit del treball i l'ocupació (8 de maig)

Infografia per a autònoms

Infografia per a empreses

Pla de mesures urgents i ajuts directes per a la reactivació socioeconòmica de Catalunya en l'àmbit de l'ocupació

 •  

 

 

 • FASES DE LA DESESCALADA (30 d'Abril)

 

 • Un portal de difusió anomenat EbreXperience,  per ajudar i facilitar a les petites empreses del sector i autonòms del nostre territori per poder donar a conèixer, promocionar i potenciar la seua empresa. Per més informació, clica aquí. (24 d'Abril)

 

 

 

 

 • La Diputació de Tarragona amplia la distribució d'Equips de Protecció Individual i ja arriba a 124 pobles de la demarcació. Per més informació, clica aquí.  (15 d'Abril)

 

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia a l'endemà de la publicació de la convocatòria al DOGC, i està obert fins que s'exhaureixi la dotació del pressupost de la subvenció.

Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació, quan s'hagin efectuat les verificacions oportunes, i fins a exhaurir el pressupost

Les persones o entitats beneficiàries, amb un màxim de facturació de 500.000 € i 5 persones treballadores (fixes o discontinues) destinades a l'àmbit turístic de l'activitat,  poden ser: Professionals autònoms i les microempreses turístiques, Establiments d'allotjament turístic: establiments hotelers, apartaments turístics, càmpings i establiments de turisme rural. Empreses turístiques de mediació: agències receptives amb seu central a Catalunya, empreses gestores de destinació (destination managers companies), organitzadores professionals de congressos i explotadores d'habitatges d'ús turístic. Establiments i activitats d'interès turístic: persones o empreses que contribueixen a dinamitzar el turisme i afavoreixen les estades al territori i Guies de turisme habilitats.

 • ASSESSORIA HABITATGE PER A JOVES DURANT COVID-19 (8 d'Abril) 

Arran de l’Estat d’alarma decretat pel Govern espanyol a causa de la pandèmia de la COVID-19 s’han aprovat un seguit de mesures per atendre a les dificultats que pugueu tenir (també per la ciutadania en general) en el manteniment i el pagament de l’habitatge derivades d’aquesta situació, a través del Reial Decret-llei 11/2020. Per això, la Direcció General de Joventut (DGJ) reforça a partir d’avui l’assessoria d’habitatge per a joves, en línia i gratuïta, per orientar les persones joves que tinguin dificultats o no puguin fer front a les despeses de l’habitatge -ja sigui en règim de lloguer com de compra- derivades de la pèrdua d’ingressos provocada per la crisi de la Covid19. En la mateixa línia, per tal de resoldre els dubtes més habituals sobre les dificultats per pagar l'habitatge derivada de l'actual situació Covid19, des de la DGJ també han començat a difondre la  Guia Joves i Habitatge: mesures urgents durant el COVID 19.

 

 • MESURES DE REFORÇ DEL SERVEI D'ATENCIÓ A LA DONA PER VIOLÈNCIA MASCLISTA. (8 d'Abril) 

 Durant el confinament per l'emergència sanitària moltes dones poden sentir-se més vulnerables per casos de violència masclista. Per aquest motiu, l'Institut Català de les Dones (ICD) amplia i reforça el servei d'atenció i des del món local cal fer-ne la màxima difusió entre la població. En concret, s'ha reforçat el servei permanent de la línia de telèfon 900 900 120 i s'ha habilitat un nou servei de missatgeria instantànea a través del WhatsApp 671 778 540 per facilitar l'accés a les dones que conviuen amb l'agressor i tenen dificultat per fer trucades. Trobareu més informació en aquest espai web específic, habilitat per al període de confinament: 

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/serveis-en-lestat-de-confinament/

.

 

 

 • ACTIVITATS I PROJECTES: ESPECIAL CONFINAMENT  (6 d'Abril)

Des de la Direcció General de Joventut han publicat dues guies amb consells pràctics perquè les persones joves i els professionals de joventut puguin gestionar el confinament amb equilibri emocional  NOTA DE PREMSA.

Teniu disponible en línia la guia “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a professionals que treballen amb joves durant el confinament” editada per la Direcció General de Joventut (DGJ), en col·laboració amb l’entitat Salut i Educació Emocional, amb consells pràctics, idees i recursos perquè els i les professionals de joventut puguin acompanyar les persones joves en aquest moment de confinament i mantenir l’equilibri emocional, l’ànim de superació i l’esperit cooperatiu.

També s’ha editat una segona guia “Com trobar-hi sentit. Consells pràctics per a joves durant el confinament” adreçada als i les joves per contribuir a omplir de sentit vital i utilitat personal la situació de confinament i que, més enllà del cop en els aspectes socioeconòmics, també impacten en la salut mental de la gent jove.

 

 

 • AJUTS A MICROEMPRESES I PROFESSIONALS DEL SECTOR TURÍSTIC PER PAL·LIAR ELS EFECTES DE LA COVID-19 (1 d'Abril)

El Departament d'Empresa i Coneixement acaba d'activar una Línia d'ajuts directes dirigida a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Les principals característiques d’aquest ajut són:

- Quantia de l’ajut:  2.500 € en un únic pagament 

- Destinataris: establiments turístics d’allotjaments, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatges, DMC, OPC, establiments i activitats d'interès turístic,... 

Requisits Tenir un màxim de 5 treballadors i fins un volum anual de facturació de 500.000 €. Acreditar estar donats d’alta al Registre Turístic de Catalunya (en el cas que tinguin l’obligació de ser-hi) i degudament legalitzats com a mínim des del 15/3/2019. Caldrà mantenir l’activitat com a mínim per un període d’un any des de l’atorgament de l’ajut. 

Compatibilitat: aquest ajut és compatible amb qualsevol altre que puguin tenir dret a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l’activitat. 

Dotació inicial: 2 milions d’euros 

Per més informació, aquí. 

 

 • SERVEIS D'INFORMACIÓ A DONES A LES TERRES DE L'EBRE - COVID19 (31 de març)

 

 • CONSELLS I RECOMANACIONS PER A LA QUARENTENA (25 de març)

La Delegació Territorial de Tarragona del COPC segueix compartint recursos per poder ajudar a gestionar el millor possible aquesta excepcional situació. En aquesta ocasió, ens envien el vídeo "Consells per afrontar la quarantena" que han fet des de la Delegació de Tarragona amb la finalitat de fer-lo extensiu a tota la ciutadania. També han elaborat la guia "Quan l'angoixa es fa present", en la que ofereixen pautes dirigides per a totes aquelles persones que tenen familiars confinats, en tractament o hospitalitzats. D'altra banda, el COPC ha habilitat un telèfon d’assessorament psicològic on professionals experts en emergències atendran la ciutadania que presenti malestar emocional, a causa de la situació actual, per tal de fer una primera contenció i redirigir-los als diferents serveis d’atenció psicològica existents. L’horari d’atenció és de 9:00 a 20:00 h, inclosos caps de setmana, i el telèfon de contacte és: 649 756 713. Arran de totes les peticons d'ajuda psicològica en línia que s'estan sol·licitant en aquests últims dies, des de la Divisió de Psicoteràpia del Consejo General de la Psicología de Espanya s'ha elaborat una guia que pot ajudar a la ciutadania a escollir un psicòleg que faci sessions en línia qualificat. A les  xarxes socials, Facebook i Instagram, també es poden trobar diferents TIPS o consells per gestionar la quarantena el millor possible. Us animen a que estigueu atents a les  xarxes perquè cada dia publiquen informació que pot ser rellevant.

 

 

 

 

 • CONSELLS PER UN CONFINAMENT SALUDABLE (18 de març)

- Cinc consells per un confinament saludable

- Consells bàsics per mantenir una alimentació saludable 

 

 • PRIMERES RECOMANACIONS PER ALS GRUPS D'ACCIÓ DE CIUTADANS - VOLUNTARIAT (16 de març)

La primera insta a seguir un conjunt de recomanacions a l’hora de l’impuls de les iniciatives ciutadanes, apuntant la necessitat de que aquestes: estiguin coordinades pels poders públics locals competents en funció del seu àmbit d’actuació (autoritats sanitàries, protecció civil i serveis socials); es comuniquin oportunament a l’autoritat competent per la necessària coordinació; respectin estrictament les instruccions i recomanacions dels poders públics sanitaris i d’ordre públic per garantir la seguretat de totes les persones participants  articulin accions que puguin desenvolupar-se des de l’acció voluntària no professional, complementant l’acció dels i les professionals competents per fer-ho estiguin en permanent contacte amb les autoritats locals i que les entitats socials del territori es coordinin amb les autoritats locals competents, a la vegada que les persones voluntàries integrades en les entitats socials segueixin les indicacions de les seves entitats alhora de portar a terme les seves accions.

La segona posa a disposició de les administracions públiques i les entitats socials la plataforma Connecta’t al voluntariat per donar suport a persones vulnerables en el marc de l’emergència sanitària actual com a eina per a amplificar les crides ja fetes des de l'àmbit local, amb l'objectiu d'arribar a més gent i poder disposar d'equips de persones voluntàries per atendre els serveis essencials que requereixen complementar l'acció dels i les professionals; esdevenir la plataforma tecnològica a través de la qual publicar les crides, amb la possibilitat de determinar el seu àmbit d'acció territorial, la descripció de la necessitat a cobrir i el perfil de persones que es busquen; ser un espai web de referència on trobar reunides i agrupades les diferents crides dels i ser poders públics i de les entitats, amb l'objectiu que la ciutadana que estigui en disposició d'organitzar-se per atendre les necessitats bàsiques de la població vulnerable pugui trobar propostes que encaixin amb les seves possibilitats d'acció. 

PDF INFORMATIU

CONNECTA'T AL VOLUNTARIAT

 

 •   HORARI SERVEIS SOCIALS: 

D’acord amb les mesures excepcionals i recomanacions com a mesura de prevenció i contingència davant l’impacte del COVI-19, a partir del dia 17 de març de 2020 els/les treballadors/es socials i educadors/es socials no es desplaçaran als municipis. Restarà un equip de guàrdia  per atenció a urgències socials a les dependències del Consell Comarcal del Baix Ebre. Per contactar-hi, cal trucar al 977445308, horari de 9 a 14 hores.

 

ACLARIMENT SOBRE LA SEGURETAT DE L'ÚS D'IBUPROFÈN EN EL CONTEXT DE LA INFECCIÓ PER CORONAVIRUS SARS-COV-2  (15 DE MARÇ) 

Cal destacar la nota informativa elaborada des del CatSalut sobre la seguretat de l'ús d'iburprofèn en el context de la infecció per coronavirus SARS-CoV-2. Us adjuntem l'enllaç on podeu trobar la nota: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/nota-informativa-aines-coronavirus.pdf.  És important compartir-la per desmentir informacions que poden confondre i causar alarma innecessària i falsa a la ciutadania. En aquests moments no hi ha cap nova evidència ni motius per establir una contraindicació de l’ibuprofèn com a tractament de símptomes menors, si s’empra d’acord a les recomanacions de la fitxa tècnica, a les dosis recomanades i durant períodes breus. Cal recordar que el parecetamol és una alternativa terapèutica adequada. 

 • Nous materials per a administracions locals al Canal Salut

Cartell per a establiments, demanant que es respecti la distància de seguretat i l'aforament: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/cartell-distancia-seguretat.pdf 

Cartell "És responsabilitat de tothom aturar el coronavirus. Mesures de l’estat d’alarma": http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/contenir-el-coronavirus-es-responsabilitat-de-tothom-mesures-alarma.pdf

Cartell "És responsabilitat de tothom aturar el coronavirus": http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/contenir-el-coronavirus-es-responsabilitat-de-tothom.pdf

Informació per al voluntariat social: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/informacio-voluntariat-social.pdf 

Cartell "És responsabilitat de tothom aturar el coronavirus. Mesures per als supermercats": http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/cartell-ciutadania-supermercats.pdf

Usem de forma responsable els recursos sanitaris: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-us-responsable.pdf 

 • Campanya  #JoActuo: S'ha engegat una campanya sota el hashtag #JoActuo per crear consciència i responsabiltat. Nosaltres actuem. Quedar-se a casa és actuar. Fer un vídeo, ajudar a una veïna, cuidar la mare, donar classes en streaming o cantar a la finestra també és actuar! 

 

 • FEDERACIÓ DE MUNICIPIS DE CATALUNYA (13 DE MARÇ) El govern de la Generalitat insta els ajuntaments a garantir la continuïtat dels mercats municipals, per mantenir l'abastament de productes frescos i de primera necessitat. En aquest sentit, demana prioritzar el manteniment dels mercats públics setmanals, amb total llibertat per canviar la ubicació (sempre complint amb les distàncies de seguretat) i donant prioritat als productes de primera necessitat. Es contempla la possibilitat de suspendre tota la resta de parades que no siguin estrictament de productes frescos.

 

Subscriure a
Menu

Menú principal

Formulari de cerca

Llengües