Lo Pastisset de Benifallet encetarà el 28 de gener les curses de muntanya de les Terres de l’Ebre

print pdf
25/01/2018

Lo Pastisset de Benifallet encetarà el 28 de gener les curses de muntanya de les Terres de l’Ebre

Solidaritat, respecte al medi ambient i promoció de l’activitat física. Aquests són els tres arguments que consoliden d’una forma clara la Cursa del Pastisset de Benifallet com una de les proves més arrelades del Circuit de les  Terres de l’Ebre, una prova que va nàixer l’any 2010 i que enguany arriba a la novena edició. Ho farà el proper 28 de gener, tot encetant de nou les proves del calendari ebrenc. Cal destacar que un dia abans del tancament d'inscripcions ja s'havia assolit la xifra dels 500  participants que pot aglutinar la prova benifalletenca i a hores d'ara l'organització ja compta amb més de 50 persones a la llista d'espera.

28,1 km és el recorregut, circular, de la Cursa reina del Pastisset i que té una altura màxima de 924 metres, la Creu de Santos, a la serra de Cardó. Amb 1594 metres de desnivell, tant positiu com negatiu, transcorre per indrets d’una gran bellesa. Els punts importants són el barranc de l’Ullal, el Racó de Costumà, el Mas de Monclús, la Carrasca Dolça, la Senda Oliver, la Creu de Santos i el Balneari de Cardó i el Coll de Motxo. La sortida està prevista a les 9 hores

La Cursa curta, o júnior, de 18,1 km, també de recorregut circular, té una altura màxima de 729 metres a la Carrasca Dolça, amb un desnivell positiu i negatiu de 960 metres. La sortida és a les 9.15 hores. Pel que fa la ala Marxa llarga, de 14,7 km, que no és puntuable, sortirà a les 9.30 hores. L’altura màxima és de 264 metres, al Racó de Costumà  i un desnivell acumulat de 1.146 metres.

Finalment, la Marxa curta, que és puntuable com a Cursa cadet, té 11,9 km de recorregut circular amb una altura màxima de 260 metres, a Les Cases, i un desnivella acumulat de 998 metres.

La cursa comptarà enguany de nou amb la participació de dos corredors d’elit, Jessed Hernández, amb l’equip Inverse, i Raquel Martínez, del Tuga Active Wearl. Els participants disposen en aquesta cursa dels següents serveis: guarda-roba, zona de massatges, avituallament, aparcament gratuït, dutxes i lavabos. A més dels premis, també es repartiran obsequis i es sortejarà material esportiu i productes locals. La cursa acabarà amb el tradicional esmorzar popular d’olla barrejada a càrrec un any més de les Dones Meravelles de Benifallet. 

LO PASTISSET SOLIDARI

Una dels trets diferenciadors de la Cursa del Pastisset de Benifallet és el seu marcat accent solidari. L’any 2014 naixia Lo Pastisset Solidari. En aquesta novena edició, les entitats compromeses i amb qui es compromet la cursa són la Creu Roja, Esport Solidari Internacional i l’Oncolliga de les Terres de l’Ebre. Durant la jornada, es recollirà  roba i material esportiu per a la Creu Roja i difusió del projecte de l’Esport Solidari Internacional ( més de 50 kg per edició). Una altra de les accions és la consolidació de la xarxa local per ajudar als afectats de càncer a les terres de l’Ebre (3.000 euros per projecte). Es vendran productes fets a mà per a la lluita contra el càncer durant tot el matí. L’organització també ha previst per als acompanyants dels i les atletes tallers participatius i animació infantil amb inflables i activitats dirigides. La VII Cursa del Pastisset de Benifallet l’organitza l’Associació Fent Sendera, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benifallet i d'un bon nombre de patrocinadors, i hi ha més de 200 voluntaris que faran possible la seva realització.

Per a més informació, consulteu el web www.lopastisset.com.  També ens podeu seguir al Facebook La Cursa del Pastisset, al Twitter @lopastisset  i a Instragram Lopastisset. La nostra etiqueta és #lopastissetaddict

Més informació: 

Menu

Menú principal

Formulari de cerca