L'Ajuntament de Benifallet aprova la compra de l'edifici de la SAT

print pdf
09/10/2017 Actualitat

L'Ajuntament de Benifallet aprova la compra de l'edifici de la SAT

 

L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, i la Junta Directiva de la SAT Benifallet Fruits han signat ja l'acord de compra del magatzem de la cooperativa situat a l'avinguda Lluís Companys, dins del poble. Totes dues parts han tillat la signatura d'històrica per al municipi ja que, per una banda, permet donar solució a les dificultats econòmiques amb què es troba la SAT, que van motivar la constitució de l'actual directiva per fer-hi front, i perquè s'aconsegueix que aquest equipament, construït amb l'esforç de molta gent, sigui propietat del poble. En aquest sentit, cal destacar l'esforç de totes dues parts perquè el magatzem es quedi per al benefici de tot el municipi, permetent disposar d'un espai cèntric i estratègic per a ús lúdic i esportiu.

La signatura es va produir després que l'Ajuntament hagués aprovat en el ple extraordinari del 15 de setembre passat, amb els vots favorables del grup municipal de la Candidatura de Progrés i l'abstenció del d'ERC, la compra del magatzem propietat de la Societat Agrària de Transformació. L'Ajuntament ha avançat ja una part de l'import de compra, 50.000 euros, i durant el proper exercici es farà la resta de pagament i l'adquisició definitiva. L'Ajuntament també ha informat a la Generalitat de l'operació, contemplada en el pla d'ajust per al període 2017-2027, perquè en doni la conformitat. L'immoble té 1.756 m2 i està situat a l'avinguda Lluís Companys, al centre mateix del municipi vora el riu. La compra ascendeix a un total de 195.000 euros. Cal destacar que la SAT mantè l'edifici de l'antiga Cooperativa el Progrés, que es va fusionar amb la SAT el 2009. 

L'alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret, ha destacat que la contenció i la cura en la despesa feta els dos darrers anys, per fer front a l'elevat deute que es va produir en els anteriors mandats, garanteixen que es pot tirar endavant aquesta operació i complir el pla d'ajust que permetria sanejar definitivament les finances municipals. "Des del 2015, quan vam arribar al govern, hem reduït el deute en uns 300.000 euros i l'exercici passat vam aconseguir tancar-lo amb 50.000 euros positius a tresoreria."

Pedret ha subratllat que "és una decisió molt meditada perquè la situació econòmica de l'Ajuntament no és bona, però ha estat una oportunitat que s'ha presentat tot just ara i no la podíem deixar passar. Calia fer-ho per responsabilitat i també era una obligació moral." També ha assenyalat que aquest equipament permetrà dotar de serveis lúdics i esportius i també firals al municipi i fer front a les mancances actuals. "Hem de pensar que actualment l'Ajuntament no disposa de cap lloc cobert per fer les Festes Majors o per celebrar Firebre ni tampoc de cap instal·lació esportiva amb garanties per als xiquets i xiquetes i per als més grans", ha reblat. Finalment ha fet notar l'estalvi a la llarga que representarà l'equipament, atenent que el cost anual de la carpa de les Festes és de 7.000 euros als quals caldria afegir els de la Fira. 

 

Menu

Menú principal

Formulari de cerca