Firebre 2017

General -
 • Calendari: 1/7/2017 9:00h - 2/7/2017 22:00h
 • Localització: BENIFALLET

   

   

  El xef Leonardo Povill Salaet serà l'encarregat d'inaugurar la Fira dissabte 1 de juliol a les 12 hores. 

  FIREBRE 1 i 2 de juliol de 2017

  És la Fira que anualment celebra el municipi de Benifallet i que té com a principals elements el riu, la jota i la gastronomia. Es tracta d'un esdeveniment que vol posar l'accent en la tradició que permet atorgar de valor una proposta turística que és fonamental per a la promoció econòmica del municipi. 

  Entre els nostres objectius és fer de FIREBRE l'aparador de tot un territori que és viu, emprenedor i carregat d'història. Que prenguin protagonisme el Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d'Ebre i la Terra Alta. Per aquest motiu, a FIREBRE hi podreu trobar productes i propostes de cadascun dels indrets de les quatre comarques ebrenques. És el riu el nexe conductor d'una fira/festa que us apropa les Terres de l'Ebre. Riu i Jota, que ens vertebra i l'aposta per la millor gastronomia que és la que trobareu a Firebre en els estands on podreu degustar els productes més saludables, tots km 0.  Oli, vi, préssecs, mel, cireres, pastissets... i també les millors tapes amb una restauració que sap combinar la tradició amb la innovació. En aquesta fira, a més, hi volem encabir tothom i, per això, els nostres restauradors també preparen tapes sense gluten. Pensant en la salut.

  Per això, l'esport també hi serà present. Amb activitats gratuïtes al riu (tren caiac, pàdel surf, piragua, canoa...) i exhibició i pràctica  de zumba. Amb motiu de FIREBRE, també es realitza el II Concurs de Jota Cantada de les Terres de l'Ebre, que s'organitza en col·laboració amb Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Eguany se celebrarà el dia 1 de juliol a les 19 hores.

  A més, enguany FIREBRE coincideix amb la 8a Baixada Vogant per l'Ebre, que organitza l'IDECE, i que congrega més de 1.000 assistents el dia 2 de juliol, amb sortida des de Miravet i arribada a Benifallet a les 13 hores.  

  Durant el dos dies també es podrá visitar l’exposició de l’IDECE MIGRATOEBRE als safaretjos. 


  TAPES EXQUISIDES AL COSTAT DEL RIU

  FIREBRE es realitza al passeig del riu, al costat de l'embarcador del Llagut Benifallet, que amplia els viatges amb motiu d'aquest esdeveniment. Durant la festa es realitzen diferents tallers i també espectacles musicals i d'animació durant totes les hores en què està obert el recinte firal. Dissabte 1 de juliol des de les 12 fins la matinada, i diumenge 2 de juliol de les 10.00 a les 00.00 hores. Els assistents poden menjar i beure adquirint una tira de vuit tiquets que té un cost de 14 euros. Cada tiquet es pot fer servir per comprar una tapa gastronòmica o una pasta o una copa de vi. A banda, hi ha els de l'aigua i el cafè que tenen un cost de 10 euros els 8 tiquets. 

  Cal destacar que tots els assistents que adquereixin la tira de tiquets entraran en un sorteig d'una cafetera gentilesa de cafès LAVAZZA. 

  PROGRAMACIÓ 2017. BENIFALLET. PASSEIG DEL RIU

  1 de juliol

  12h

  Inauguració FIREBRE a càrrec del xef Leonardo Povill Salaet

  Inauguració de l'exposició de l'IDECE "Migratoebre. Per un riu ple de vida", als Safaretjos

  13h

  COMENÇA LA MARATÓ DE TAPES

  Música ambient amb DJ AXEL

  16h

  ACTIVITATS GRATUÏTES AL RIU amb la col.laboració de Beniemocions. Càiacs, pàdel surf, tgren càiac...

  17h

  TALLER organitzat per MEL VALLESPÍ

  CONCURS DE BOTIFARRA. Organitza. Amics de la Botifarra de Benifallet

  18h

  EXHIBICIÓ DE ZUMBA amb Lluïsa Beltran

  19h

  II CONCURS DE JOTA CANTADA amb Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries. Inscripcions obertes fins una hora abans del concurs. Primer premi absolut: 100 euros  Primer premi infantil: Obsequi. Obsequis per als segons i tercers classificats. 

  22h

  BALLl amb l'ORQUESTRA PRISMA

   

  Diumenge, 2 de juliol

  10.30h

  Obertura del recinte firal. Exposició del MIGRATOEBRE als SAFARETJOS

  12.30h

  VERMUT ELECTRÒNIC amb DJ AXEL

  COMENÇA LA MARATÓ DE TAPES

  17.00h

  CONCURS DE DIBUIX

  TALLER elaboració de rosquilles. Organitza: Associació de Dones Meravelles

  17.30 h

  ACTUACIÓ COLLA DE GRALLERS I GEGANTS DE RASQUERA

  19.30 h

  TROBADA DE JOTES. Organitza: Grup de Jota de Benifallet

   

   

   

   

  Menu

  Menú principal

  Formulari de cerca

  Llengües