Lo Llagut Benifallet

Els mesos d'abril, maig, juny, setembre i octubre, les sortides són en cap de setmana. 

Setmana Santa, juliol i agost, sortides tots els dies.

Els mesos de novembre, desembre, gener i febrer no hi ha sortides. 

SORTIDES: 11 hores, 12.30, 16.30 i 18.00. Atenció! A partir del mes d'octubre no hi ha viatge a les 18 hores.

Es poden fer reserves al correu electrònic covesmeravelles@gmail.com

Més informació: 977 46 20 05; 977 26 78 00; covesmeravelles@gmail.com

Els caps de setmana, al Punt d'Informació, el telèfon és el 977 46 23 34

Gratis amb el Club Super 3

Es poden concertar visites de grup per a tots els dies.

No es permet viatjar amb animals de companyia  per motius de seguretat. 

El Llagut Benifallet intenta ser una rèplica dels antics llaguts que tants anys van trafegar per l'Ebre. Els llaguts transportaven mercaderies a través del riu Ebre. Podien transportar fins a 30 tones riu avall i 16 riu amunt. És una embarcació aparellada de vela llatina de regular grandària, destinada generalment al cabotatge (navegació comercial que es fa al llarg de la costa).

L’actual Llagut Benifallet té una capacitat de 47 passatgers i té un recorregut regular aigües amunt cap a l'encreuament de les comarques del Baix Ebre, la Terra Alta i la Ribera d'Ebre d’una hora, tot i que oferta també viatges fins a l’embarcador del Castellot de la Roca Roja i fins a Miravet per a grups.

Les seves dimensions són de 15m d’eslora i 3,5 metres de mànega. Ha estat dissenyat per enginyers navals de l’empresa Proname i construït a un taller de Móra la Nova. Per a la seva construcció es va comptar amb ajuts de la Unió Europea.

El Benifallet és de color blanc i verd, colors de la bandera del municipi. Les rutes són guiades, amb explicacions del patrimoni i fauna i natura de l’Ebre.

El recorregut dura una hora aproximadament i es dóna informació sobre la Roca foradada, la serra i el convent de Cardó, la illa de Cataula, l’illa del Nap, la finca de Xesa, el Carmull, la Roca Folletera i la Roca dels Penjats.

L’ Ebre

És el riu més cabalós de la península Ibèrica. La seva conca té una extensió de 85.997 km, és la més gran i ocupa el 17'34% del territori de la península. Neix a les serralades de Cantàbrİa a Fontibre (Reinosa). Podem distingir tres trams: Ebre cantàbric (curs alt), Ebre aragonès (curs mitjà) i Ebre català (curs baix).

La longitud deI riu és de 908km i el seu cabal mıtjà a Tortosa és de 600 m3/s. Desemboca a Deltebre.

A les Terres de l’Ebre hi ha dos congostos magnífics: el pas de I'Ase (Vinebre) i el de Barrufemes que separa la Ribera d'Ebre i el Baix Ebre.

El riu queda comprimit durant uns 15 km per la serralada de Cardó i el contrafort dels Ports de Tortosa - Beseit.

Hi ha nombrosos barrancs que desemboquen al riu:

-El barranc deI Racó del Mas, que recull les aigües de Cardó.

-El barranc de la Vall, últim tram del riu Canaletes.

De Ia vegetació de ribera destaquen àlbers, oms, tamarits i canyes.

Pas de Barca. Als dos costats del riu podem observar l'antic embarcador de la barcassa de Benifallet. EI pas de barca constava d'una plataforma flotant subjectada a un cable que unia les dos ribes. Amb la corrent del riu la plataforma es movia İ feia passar els carros i més tard els cotxes d'una banda a una altra. Els dos darrers llaguts que van conformar el pas de barca de Benifallet van ser  “El Claire”, el “Sant Joan” i el “Cardenal”. La gent usava la barca de pas per creuar el riu i anar a les finques de l’altra banda, a l’estació de tren, a pobles veïns…

La construcció del Pont del Llaguter i la seva inauguració el 23 de febrer de 1991 va posar fi als viatges amb la barca de pas a Benifallet. Aquest pont de 231 m de longitud consta de tres ulls i està dissenyat amb forma corba i es va començar a construir el 10 de maig del 1987.

 

PREUS

Menu

Menú principal

Formulari de cerca